Hoppa till sidans innehåll

MTBO/MTB


Hej och välkommna till Kils OK´s MTBO/MTB sektion

Träningen sköter man för det mesta själv, men kan även föregås i grupp speciellt om man skall köra utan karta. Mycket av träningen består i vanlig mtb cykling på varierande underlag utan karta men den kan också komma med ibland. På Facebooksidan Kils OKs Information  skriver vi om vi tar ett gemensamt mtbo/mtb pass. Kanske kan det komma en gästtränare om tycke uppstår.  

Vill du träna och tävla i Mountainbikeorientering (MTBO) för Kils OK så kontakta klubbens ansvarige Peter Carlberg. Som även svarar på frågor om sporten. Skall du tävla på MTB tävlingar för Kils OK så kan du endast deltaga i motionsklass då Kils OK inte är anslutet till Sv. Cykelförbundet, då behövs ej heller en tävlingslicens. Utan det är bara att anmäla sig på plats (oftast dyrare) eller före (oftast billigare). 

Du skall ha en MTB och hjälm, klädsel är valfri, men på tävlingar så försöker vi i möjligaste mån visa vilken klubb i åker för. Man har som i vanlig orientering en Sportident Pinne som registrerar vilka kontroller du tagit, som kan köpas på http://www.sportident.se (välj gärna pinnmodell 8 och uppåt)

Vi ordnar minst en deltävling i Värmlandsserien varje år samt 1 närtävling. Det finns även en Cup (Svenska Cupen i MTBO) som man kan vara med i, med tävlingar på olika ställen i Sverige, det finns också tävlingar runtom på hela klotet om man nu vill det.

Under våren brukar det ordnas ett stort MTBOläger med en massa tävlingar och träningar som man kan åka på i Danmark.

Klubben har 10 st mtbo kartställ av märket Nordenbergs light som man kan få låna vid träning och ev tävling. Vill du köpa ett större så kan vi gå ihop och beställa så blir det lite billigare.

Uppdaterad: 18 MAJ 2018 18:24 Skribent: Peter Carlberg
Epost: This is a mailto link

Eventor tävlingsanmälan orientering

Ullmax stöd Kils OK

Kolla här om Frykstastugan är bokad

gräsroten

Facebook Kils OK Instagram Kils OK Twitter Kils OK

Postadress:
Kils OK - Orientering
Box 130
66523 Kil

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info